fbpx Skip to main content
Consiliere psihologică

Ce este consilierea psihologică?

Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale sau în scopul prevenției și remiterii problemelor cognitive, emoționale și comportamentale.

Cu alte cuvinte, consilierea psihologică este o intervenție psihologică care se adresează persoanelor aflate în situații de criză sau care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații din viața personală sau profesională. Persoanele care apelează la consiliere psihologică au ca obiectiv identificarea unor soluții în privința problemelor cu care se confruntă.

Diferitele tipuri de consiliere psihologică (parental, familial, educațional, etc.) au în comun tratarea unei teme concrete, a unei probleme, așa că putem spune că activitatea de consiliere psihologică vizează problemele concrete.

Consilierea psihologică se adresează adolescenților, adulților și vârstnicilor deopotrivă.

Care este diferența dintre consiliere psihologică și psihoterapie?

Consilierea psihologică este similară psihoterapiei în multe privințe, însă se adresează în special prevenirii apariției tulburărilor psihice, în timp ce psihoterapia are o arie mai mare de intervenție, cuprinzând și intervențiile psihologice pentru patologii specifice. Consilierea psihologică urmărește dezvoltarea personală, autocunoașterea și adaptarea cât mai eficientă la mediu prin dezvoltarea unor abilități și capacități. Astfel, consilierea psihologică reprezintă un transfer de informație din domeniul de specialitate și de proceduri pentru ca problema concretă să nu mai existe (transmitere de “know how” and “how to do”).

Tarif: 150 lei/ședință

Durata unei ședințe este de 50 de minute.