fbpx

Sunt optimist!

By septembrie 13, 2014 Articole No Comments

De multe ori am auzit în jurul meu remarci de genul ”Nu cred că voi reuși!”, ”Nu pot și gata!”, ”Nimeni nu mă poate ajuta!”, ”Nu are rost să încerc!”, ”Totul e zadarnic!”.

Noi suntem singurii stăpâni ai gândurilor noastre. De noi depinde dacă gândim pozitiv sau negativ. Noi avem puterea de a alege. De noi depinde starea noastră de spirit, dacă ne simțim fericiți sau triști, dacă ne enervăm sau nu, dacă avem încredere în noi sau nu.

Avem capacitatea, de asemenea, de a ne modifica gândurile din negative în pozitive și invers. A doua variantă, însă, nu e de dorit decât în situații extreme.este necesar să ne dorim cu adevărat acest lucru, să credem în schimbare, așa cum omida crede că într-o bună zi va fi un fluture.

În continuare, voi da câteva exemple pentru clarificare. Vi s-a întâmplat vreodată să vă enerveze ticăitul ceasului? Sau cântecul greierilor?Puteați alege să vă placă, să sune precum o melodie liniștitoare, dar ați ales să vă deranjeze. De câte ori vi s-a părut că este un trafic infernal, că timpul trece greu și v-ați enervat? De ce nu ați gândit doar că sunt multe mașini pe stradă și că lumea este ocupată? Puteați pur și simplu să vă bucurați de frumusețea naturii sau să ascultați relaxat muzică. Voi ați ales să considerați traficul infernal. Dar când vine vorba despre a face un lucru pe care nu l-ați mai făcut niciodată? Nu vă este cunoscută acest tip de situație, în care ați spus că nu știți, că nu puteți, că nu are rost să vă apucați de un lucru nou, pentru că nu vă pricepeți etc? De ce nu ați privit situația ca pe o provocare, ca pe o experiență pozitivă din care sigur veți avea ceva de învățat?Să vă spun eu de ce! Pentru că ați lăsat gândurile negative să vă întunece mintea în locul celor pozitive care vin la pachet cu încrederea, speranța, lumina reușitei.

Să ne imaginăm viața ca pe o grădină de flori parfumate, multicolore. Printre aceste flori întâlnim și urzici, ciulini, spini. Uneori, ne înțepăm în ei. Important este însă să ne oblojim rana și apoi să mergem mai departe prin grădină, cu zâmbetul pe buze și cu optimismul în suflet. Așadar, haideți să pășim în grădină fără teamă, cu mintea limpede, luminată de gânduri pozitive. Lăsați creierul să fie plin de licurici-gânduri pozitive. Oricine poate gândi pozitiv. Oricine poate fi optimist. Tu alegi cum vrei să fii. Deci, ce alegi?

Articol redactat de Costea Elena-Maria

Leave a Reply