Hobby-urile aduc beneficii!

By octombrie 3, 2014 Articole No Comments

Hobby-urile îi ajută pe copii în multe feluri. Acestea le oferă copiilor oportunitatea de a se exprima și le permite să se descopere și să-și îmbunătățească stima de sine. Ele sunt, de asemenea, importante instrumente educaționale. Un copil pasionat de colectarea de pietre va învăța științe ale naturii sau geologie, sau un copil pasionat de scris povești va învăța despre structura propoziției și gramatică. Hobby-urile îi ajută pe copii să-și stabilească și să-și atingă obiectivele, să rezolve probleme și să ia decizii. Ele pot stabili, de asemenea, cursul pentru ceea ce copilul dumneavoastră poate deveni mai târziu, ceea ce de multe ori se transformă în interese pe tot parcursul vieții sau în carieră.

Copiii care au hobby-uri , de obicei, imită exemplul părinților, așa că dați un exemplu bun în interesul față de  propriul hobby. Copilul dumneavoastră va avea nevoie de spațiu pentru hobby-ul lui, deci găsiți un loc special pentru acesta, mai ales că, uneori, aceste activități pot crea dezordine.

Fiți disponibil pentru copilul dumneavoastră pentru a-i oferi îndrumare, sprijin și încurajare. Acesta este un moment potrivit în care să-l învățați pe copilul dumneavostră diferite abilități de lucru, cum ar fi să urmărescă pașii cu atenție, să-și stabilească obiective și să se organizeze corect. Spuneți-i că lucrurile care contează cu adevărat nu sunt niciodată ușoare, mai ales atunci când acesta devine frustrat în legătură cu progresul lui. Este, de asemenea, un moment potrivit pentru a-l învăța despre asumarea propriei responsabilități și pentru a-i arăta importanța faptului de a avea grijă de spațiul său de lucru.

Copilul va fi încurajat să se preocupe de hobby-urile sale, dacă activitățile precum vizionatul programelor la televizor sau jocurile video vor fi limitate. Conform unor studii recente, până la vârsta de 15 ani, copiii petrec mai mult timp în fața televizorului decât într-o sală de clasă. Din prisma acestui fapt, oferirea unui bun exemplu este foarte importantă. În schimbul vizionării unui meci de fotbal, timp de 2 ore, în fața televizorului, vă puteți preocupa de hobby-ul dumneavoastră. Există posibilitatea ca cel mic să-și dorească să se implice în hobby-ul dumneavostră sau să se preocupe de propriul hobby, ca și rezultat al comportamentului dumneavoastră.

Hobby-urile au calitatea de a fi recompensatorii și de a îmbogăți diferite aspecte ale vieții noastre, fiind important, în consecință, să vă încurajați copilul în explorarea propriilor interese pentru descoperirea hobby-ului  care i se potrivește cel mai bine.

 

Leave a Reply